Székesegyházi Harangszó: 2020. szeptember 6.

Hirdetések

2020. szeptember 6.

A 2020/21-es tanév első családos szentmiséje szeptember 19-én szombaton az esti szentmise keretében lesz. Ez után minden hónap harmadik szombatján a szokott módon lesznek ezek a szentmisék.

Szeretnénk elindítani egy közösséget a nagyobb, 17 évnél idősebb fiataloknak. Ezért szeptember 11-én, pénteken este 7 órára várja Gyuri atya a felsővárosi plébániára azokat a fiatalokat, akik végzős gimnazisták vagy egyetemisták.

Szeptember 13-án, vasárnap este fél 8-tól (közvetlenül az esti szentmise után) vigíliát tartunk a Fehérek templomában a Szent Kereszt tiszteletére Zsoltárokkal, himnuszokkal köszöntjük a Kereszten felmagasztalt Urat, olvasunk a Szentírásból és az egyházatyák műveiből. Az imádságokat, énekeket füzetből lehet majd követni. A csendes imára is lesz lehetőség. A templom este fél 10-ig lesz nyitva, hogy a Kereszt előtt imádkozhassunk szeretteinkért, az Egyházért, az egész világért.

Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a 2020-as esztendőben a Hétkápolnai búcsú elmarad.

A 2020-as évben a járványveszély miatt nem tudtuk közösen megünnepelni a Szent Háromnapot. Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció azt kérte, hogy a Nagypénteken elmaradt szertartások egy részét szeptember 14-én  tartsák meg  közösségi ünneplés keretében. Ezért szeptember 14-én ünnepi szentmisét tartunk a Székesegyházban este 18:00 órai kezdettel. A szentmise előtt keresztutat végzünk, majd az ünnepi szentmisében kereszthódolat lesz a nagypénteki rend szerint.

A kereszthódolatot a reggeli szentmisében is megtartjuk, a Fehérek templomában a 3/4-7es, a Székesegyházban pedig a 8 órai szentmise után.

Szeptember 27-én, vasárnap a 10 órai szentmise keretében lesz az elsőáldozás a Székesegyházban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.