Rorate szentmisék városunkban

November 29. hétfőtől az adventi időben hétköznaponként rarate szentmiséket kerülnek bemutatásra városunkban. Az időpontok a következőek:

  • Reggel fél hétkor kerül bemutatásra rorate szentmise a Fehérek templomában.
  • Szintúgy reggel fél hétkor kerül bemutatásra rorate szentmise a Barátok templomában.

A szentmisék után agape most nem kerül megrendezésre.

A Karolina kápolnában a hétköznap reggeli 8 órási szentmisék továbbra is meg lesznek tartva.


A Rorate szentmisék ismertetése:

Idegen nevét, a mise bevezető szavairól kapta: Rorate caeli de super… (Harmatozzatok egek…). De hívják angyalmisének is, mivel Szűz Mária tiszteletére mutatják be Advent első vasárnapjától Karácsony első napjáig, minden reggel. A roraté mise elimádkozása a Jézus utáni vágyat fejezi ki.

Akárhogy nevezzük, vagy akármit gondolunk róla, az érzésen semmi sem változtathat. Az érzésen, amikor sötétben elmész a templomig, majd kijössz a mise végén és már világos van, és eszedbe jutnak a zsoltár szavai: Krisztus a felkelő Napunk. Vagy amikor álmosan beülsz a még hideg templomba, és felcsendül az ének és te hirtelen átmelegszel, a szívedtől a kislábujjad hegyéig. De az az igazi, amikor mise előtt nem eszel semmit, csak a szentmise végén, közösen a többiekkel egy agapé keretében. Na, nekem ilyen egy tökéletes nap kezdete. Forrás: Rorate, roráte, roráté, hajnali mise – shoeshine.hu


Online Rorate közvetítések, ha nincs lehetőséged személyesen becsatlakozni a liturgiába:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük