HIRDETÉS

Május 15-én, Pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn fél 11-kor lesz Szentmise.

Május 14-én, szombaton országszerte Történelmi Emlékhelyek Napja lesz a Nemzeti Örökség Intézetének szervezésében. Ehhez a programhoz a Történelmi Emlékhellyé vált Vác-Hétkápolna és Honvédemlékmű is csatlakozik a következő programmal:

A Templom és liget bemutatása tárlatvezetéssel.

(A gyerekek számára játékos módszerrel, Ki mit tud? vagy számháború keretében.)

A templomban Szentmise lesz celebrálva Hazánkért.

A Szentmise keretében megáldják a többi nemzeti és történelmi emlékhelyet is.

Program:

9.00-14.00: Vezetett bejárás, minden egész órában induló csoporttal

9.00-14.00: Képkiállítás – folyamatos

16.30: Szűz Mária köszöntő

17.00-18.00: Szentmise magyar népünkért, nemzeti és történelmi kegyhelyeink megáldásával

18.00-19.00: Szentlélek-hívás Hazánkra a Lélek hét ajándékáért, a hét kis kápolna mentén

 

Július-augusztus során elmaradnak a Hétkápolnában a szombat esti Szentmisék, ez alól egyedül augusztus huszadika, szombat lesz kivétel.

Az ifjúsági táborszezon és a paphiány miatt júniustól szeptember végéig nem lesznek hétfői Szentmisék sem. Ez alól augusztus 15., hétfő lesz csak kivétel. Kérjük megértésüket!

Május 28-án, szombaton itt a Hétkápolnában lesz megtartva Alsóvárosi Plébániánk közös egyházközségi napja. 9 órakor Szentmisével kezdődik. Lesznek gyerekfoglalkozások, felnőttek és fiatalok számára előadások. Dr. Varga Lajos Püspök atya a templom történetéről, Dr. Farkas László atya a Váci Egyházmegye ifjúságpasztorációjáról és a Hétkápolnába költözött Egyházmegyei Ifjúsági Iroda tevékenységéről fog beszélni. Délután kettő órakor pedig megkezdődik egy városi-egyházi közös rendezvény a Hétkápolnánál a „LIGETÉRT”, melynek keretében Dr. Beer Miklós Püspök atya és Fördős Attila Polgármester úr a Ligettel kapcsolatos közös szándéknyilatkozatukhoz való csatlakozásra hívják meg a város lakóit.

A május 28-i ebédhez, aki tud, hozzon sós és édes süteményt.

A sekrestyében várunk jelentkezőket a templom és az illemhelyek állandó felügyeletére ezen a szombati napon 2-3 óránként.

Kérjük, hogy akik esetleg elfelejtették volna, egyházi hozzájárulásukat a szentmisék után rendezzék.

Az Egyházmegye Ifjúságáért Alapítvány, a VIFI is fogadhat 2016-tól adó 1%-okat, akik szívesen támogatják, vigyenek a kis asztalról az adóbevalláshoz segítő cédulát az alapítvány adataival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.