Isten hozott honlapunkon!

Egyházközösségünk számára:

Hirdetések

Ide kattintva megtekintheted a legfrissebb egyházmegyei híreinket, programjainkat, rendelkezéseinket

Szentmisék dátuma

Itt megtalálod az aktuális szentmise rendet és a liturgikus ünnepekhez tartozó szentmisék időpontjait

Online ügyintézés

Ezen jelszóval védett felületen keresztül intézheti adminisztrációs folyamatait templomunkkal kapcsolatban

Látogatóink számára:

A kegytemplom története

1686-ban a törökök elhagyták Vác városát, de a város még 1699-ben is siralmas képet mutatott. Ha tovább olvasnád kattints ide.

Elérhetőségek

Kattints ide az elérhetőségeink megtekintéséhez. Illetve a jobb alsó sarokban lévő chat modulban is felveheted velünk a kapcsolatot.

A kegyhely sajátosságai

A templomtól lépcsősor vezet le a forráshoz. A Mária-forrást korábban faköpennyel borították, a mai kőépítményt 1931-ben építették.

Hétkápolna, a Dunakanyar szívében

Vác megközelíthető révvel Tahitótfalu felől, vonattal Budapest és Szob irányából, valamint távolsági busszal és autóval a 2.-es számú főútról. A Hétkápolna nem messze a Honvéd emlékműtől található, helyi buszokkal is megközelíthető. Ez esetben a Vác, LIDL, Hétkápolna nevű megállónál kell leszállni.

Megközelítési lehetőségek:

Busszal való megközelítés

Helyi járat esetén a Vác, Földváry téri megállótól kell utazni egy megállót. Más járatok esetén pedig a Vác, Földváry téri megállónál kell leszállni, majd 5-10 percet sétálni a templomig.

Vonattal történő megközelítés

A Vác-Alsóvárosi megállótól leszállva átsétálni a lakótelepen, majd a templomot övező ligeten keresztül eljutni hozzánk. Vácon leszállva pedig a városon át közelíthető meg.

Autóval történő megközelítés

A Szent László úton végighaladva közelíthető meg. Az Aldival szemben már látható a templomhoz vezető behajtó. A templom előtt és mellett is van lehetőség ingyenes parkolásra.

Itt tovább olvashatod blogunkat: